Soms verandert uw situatie en krijgt u minder inkomen. Bijvoorbeeld als u uw baan verliest of als u ziek wordt. Het is dan vaak lastiger om rond te komen. Als u een buffer heeft, dan kunt u de buffer gebruiken om uw inkomsten tijdelijk aan te vullen. Heeft u geen buffer, dan is het belangrijk uw uitgaven snel aan te passen aan uw nieuwe inkomen. Anders ontstaan er betalingsachterstanden en of misschien zelfs schulden.

Hoe kan de gemeente u helpen?

Een expert van de gemeente kijkt tijdens een budgetadviesgesprek met u mee naar uw situatie. We kijken of u recht heeft op toeslagen van de belastingdienst. Ook kijken we of u gebruik kunt maken van gemeentelijke regelingen. Samen maken we een overzicht van inkomsten en uitgaven. Zo zien we of de inkomsten en uitgaven in evenwicht zijn. Of wat ervoor nodig is om ze in evenwicht te brengen. Wilt u hulp van de gemeente? Neem dan contact op met 088 432 7000 en geef aan dat u een afspraak voor een budgetadviesgesprek wil maken. Of vul het aanvraagformulier op www.wijchen.nl/geldzorgen

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk om uw nieuwe financiële situatie helder te krijgen. Dit doet u door een overzicht van inkomsten en uitgaven in de nieuwe situatie te maken. Misschien kunt u ergens op besparen of uw inkomsten groter maken. Op de website van het Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting vindt u meer informatie: www.nibud.nl/consumenten/minder-inkomen.