Maandag 4 januari startten 7 medewerkers bij de Werkorganisatie Druten Wijchen als medewerker groenvoorziening. Na 3 jaar werken via een uitzendbureau bij de gemeente Wijchen en Druten kregen zij een baan in vaste dienst. De WDW wil in de toekomst meer medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen.

Iedereen doet mee

Een baan in vaste dienst is ook het doel van de Wet Arbeid in Balans (WAB). Deze wet trad op 1 januari 2020 in werking. Deze biedt medewerkers bescherming en betere arbeidsvoorwaarden. Bovendien vinden wet het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Soms lukt dit niet helemaal op eigen kracht. Wethouder Titus Burgers: “We zijn heel tevreden over de kwaliteiten van deze groep van 7 mensen. Ik ben blij dat we hen een vast dienstverband kunnen aanbieden. Het gevoel gezien te worden, waardering en begrip te krijgen. Het zijn een paar van onze basisbehoeftes. Ik hoop dat we met het aannemen van deze groep het welzijn van ieder verhogen”.

Onderhoud groen blijft op gewenste niveau

De gemeente kan met deze medewerkers groenvoorziening erbij het onderhoud van het groen op het gewenste niveau houden. Zij zorgen voor het dagelijkse onderhoud in de gemeente en ruimen het zwerfafval op.