Nieuw onderkomen

In opdracht van de gemeente Wijchen is de bouw van de multifunctionele accommodatie gestart. MFA staat voor ‘multifunctionele accommodatie’: meer functies in één gebouw. Een gebouw waar sport, activiteiten, onderwijs en inwoners elkaar ontmoeten. De Batenburgse school St. Jan Baptist, de voetbalclub V.V. Batavia én het gemeenschapshuis de Hostert krijgen allemaal in het vierde kwartaal van 2021 een plekje  een plekje in de MFA. Groot voordeel is dat de deelnemers samen de verschillende ruimtes gebruiken, zoals de kantine en kleedkamers.

Meer leefbaarheid in het dorp

Voor de leefbaarheid in Batenburg zijn dorpsactiviteiten, school en sport belangrijk. Het MFA is er straks voor alle Batenburgers. De MFA komt aan de Hoppenhofstraat.

Als u straks binnenkomt in het gebouw, is linksaf de Batenburgse school. Aan de rechterkant komt een foyer. In de foyer voelt iedereen zich thuis. De voetbalclub gaat de foyer gebruiken als kantine. Ook de inwoners gaan de foyer gebruiken voor samenkomsten in het gemeenschapshuis.

Duurzaam bouwen

Architectenbureau Croonen heeft een modern en duurzaam ontwerp gemaakt. MFA Batenburg wordt een duurzaam gebouw.  Duurzaam bouwen draagt bij aan een beter milieu en aan een gezonde woon- en werkomgeving. Het gebouw wordt energie-neutraal gebouwd.

Subsidie

Naast de gemeente Wijchen dragen een aantal meer subsidieverleners het nodige bij. De gemeente ontvangt € 500.000 subsidie van de provincie.