Vanaf maandag 29 maart rijden de buurtbussen weer. Ook is er een nieuwe lijn van Wijchen via Balgoij naar Grave en weer terug. Wethouder in Grave, Theo Lemmen, en Wijchense wethouder Paul Loermans maakten maandag een eerste rit op deze gloednieuwe buurtbusverbinding.

De wens van de gemeenten Wijchen en Grave is om het openbaar vervoer tussen de twee kernen te verbeteren. De nieuwe buurtbuslijn start als proef nu voor minimaal 1 jaar. De provincie Gelderland draagt financieel bij aan dit initiatief. De buurtbusvereniging is op zoek gegaan naar nieuwe vrijwillige chauffeurs. En zij hebben deze gevonden. Daar zijn we als gemeenten natuurlijk heel blij mee! Door hun inzet rijden de buurtbussen.

Paul Loermans

Paul Loermans, wethouder Verkeer en vervoer: “We zijn blij dat alle buurtbussen weer rijden. Ondanks dat alleen noodzakelijke reizen met het OV wordt aangeraden. De nieuwe buurtbus van en naar Grave is ook een aanwinst. Ik ben zelf vanochtend meegereden. Toen zaten de eerste reizigers ook al in de buurtbus. Dat is goed nieuws en geeft de extra waarde van die buslijn aan. En natuurlijk grote complimenten voor alle vrijwilligers!”

 

Buurtbus nu veilig voor reizigers en chauffeurs

De ruim 100 vrijwilligers hebben zin om weer achter het stuur te kruipen. Door het coronavirus zijn de buurtbussen een hele tijd stil komen te staan. Het was niet veilig. Voor reizigers en chauffeurs is gezocht naar verbeteringen. Er is nu een scherm tussen de reizigers en de chauffeur en betere ventilatie.

Buurtbussen hebben vaste dienstregeling

De buurtbussen rijden op alle werkdagen volgens een vaste dienstregeling. De dienstregeling is te vinden op www.breng.nl en hangt bij de bushaltes. Reizigers hoeven niet te reserveren. Zij reizen met hun OV-chipkaart. Een los kaartje kopen kan ook. Die moet wel met pinpas betaald worden. De chauffeurs hebben geen contant geld aan boord. En natuurlijk dragen de reizigers ook in de buurtbus een mondkapje.

Buurtbus tussen Grave en Wijchen
Han Scholten (voorzitter Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen), Paul Loermans (wethouder gemeente Wijchen) en Theo Lemmen (wethouder gemeente Grave) maken eerste rit in nieuwe buurtbus verbinding tussen Wijchen en Grave