Lees pagina voor

Column: Burgemeester Marijke van Beek

19 april 2022

Beste inwoners,

Nog niet zo lang geleden stonden we met elkaar voor het Kasteel, onder de indruk van de verschrikkingen die plaatsvinden in Oekraïne. Om onze solidariteit te betuigen aan de Oekraïense bevolking.

De behoefte om hulp te bieden was en is groot. Het onnoemelijke leed grijpt ons aan, zo onvoorstelbaar, zo dichtbij, zo onverwacht, zo nooit gedacht.

De vluchtelingenstroom is op gang gekomen. In de grote steden, in het westen van ons land, zijn de opvanglocaties overvol. Op de regio’s wordt een dringend beroep gedaan om ons aandeel te leveren.

Uiteraard wil en kan ook Wijchen aan die oproep gevolg geven. Het voormalige gemeentehuis wordt vooralsnog voor zes maanden ingericht om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. We beginnen met opvangplekken voor zo’n zestig mensen. We kijken hoe het gaat, waarna we wellicht meer plekken kunnen realiseren.

Als uw burgemeester weet ik wel bijna zeker dat u deze vluchtelingen liefdevol en met warmte zult ontvangen. Dat maak ik op uit het grote aanbod van particuliere initiatieven dat ons bereikt om hulp en ondersteuning te bieden. Het toont wederom de ‘kracht van Wijchen’, omzien naar elkaar, hulp bieden waar mogelijk voor degenen die het hard nodig hebben.
Als gemeente werken we graag hiermee samen en zetten we er samen de schouders eronder.

We bewijzen dat we het kunnen, we laten ons van onze beste kant zien, we brengen liefde en warmte uit naam van de medemenselijkheid.

Marijke van Beek
Burgemeester

Meer nieuws

Al het nieuws