Lees pagina voor

Samen maken we Wijchen inbraakvrij

15 juni 2022

Vandaag is het ‘European Focus Day’. Dé Europese dag tegen woninginbraak.

Gelegenheidsinbrekers

Woninginbrekers zijn niet zo selectief als mensen soms denken. In ieder huis is er wel wat te halen. En ze kijken vooral naar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Wist u dat 90 procent van de inbraken door een gelegenheidsinbreker wordt gepleegd? Die slaat zijn slag als de kans zich voordoet. Het type huis en moment van de dag doen er voor deze criminelen niet toe.

Maak het ze niet te makkelijk

U kunt zich beveiligen en het criminelen een stuk lastiger maken om binnen te komen. Kijk voor meer tips en voorlichtingsfilmpjes op de website over woninginbraak. De European Focus Day is een initiatief van de EUCPN, het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie.

Meer nieuws

Al het nieuws