Lees pagina voor

Omgevingsvergunning, reclame

U heeft geen omgevingsvergunning nodig voor het maken van reclame. Maar er zijn wel regels waar u zich aan moet houden.

Deze staan in de Algemene plaatselijke verordening, het reclamebeleid en soms in een beeldkwaliteitplan voor een specifieke locatie (zoals het centrum van Wijchen en bedrijventerrein Bijsterhuizen).De Algemene plaatselijke verordening en het reclamebeleid kunt u vinden op de website van de Overheid (Deze link gaat naar een externe website).

Deze regels gelden voor alle vormen van reclame, zoals:

Tijdelijk) plaatsen van reclame: melding doen

Voor het (tijdelijk) plaatsen van reclame, bijvoorbeeld bij sandwichborden en spandoeken, gelden aparte regels. Deze staan ook in het reclamebeleid. U moet vooraf een melding indienen. Een melding kunt u doen via een formulier dat op onze site staat. U vindt het op de pagina plaatsen van Sandwichborden.

Heeft u advies nodig?

Twijfelt u of de reclame voldoet aan de regels? Of wilt u advies over welke reclame het beste past bij uw pand? Dan kunt u gratis naar het spreekuur van de dorpsbouwmeester komen. Hij adviseert u graag. Meer informatie vindt u op de pagina van de dorpsbouwmeester.

Vragen?

Bij vragen helpen de medewerkers van team APV u graag verder. U kunt bellen naar: 088 432 79 88. U kunt het beste bellen op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur. Op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar apv@wijchen.nl.