In de strijd tegen criminaliteit richt de landelijke Week van de Veiligheid zich dit jaar op ondernemers. Criminelen zochten sinds de komst van corona andere, slinkse manieren om geld van deze doelgroep af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in. Zij informeren de lokale ondernemers over de signalen van crimineel gedrag. En ondernemers krijgen informatie hoe zij zich hiertegen weren.

Word geen slachtoffer

Tijdens deze week kunnen ondernemers en hun medewerkers meedoen aan verschillende activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Bijvoorbeeld aan online overvaltrainingen, gratis veiligheidsscans en talkshows. Het is een greep uit de activiteiten die door het hele land worden georganiseerd.

Online talkshows

Van 11 tot en met 14 oktober kunt u iedere avond om 19.30 uur online een talkshow volgen. Ewout Genemans leidt de shows. De shows staan in het teken van criminaliteit.

• Maandag 11 okt 2021: Cyber/gedigitaliseerde criminaliteit

• Dinsdag 12 okt 2021: Overvallen

• Woensdag 13 okt 2021: Ondermijning

• Donderdag 14 okt 2021: Geweld

Kijk voor meer informatie op Week van de Veiligheid | Maak het ze niet te makkelijk

Over de Week van de Veiligheid

Tijdens de donkere dagen in het najaar neemt de kans op criminaliteit toe. Ondernemers en hun medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. Week 41 (11-17 oktober 2021) is daarom uitgeroepen tot de Week van de Veiligheid. Al meer dan tien jaar wordt zo het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht gebracht. Brancheorganisaties, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, politie en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken. Meer informatie: Week van de Veiligheid | Maak het ze niet te makkelijk.