Lees pagina voor

Nieuwbouw Wijchen-West

Wijchen krijgt een groenblauwe dorpsrand

Wijchen krijgt er een nieuwe wijk bij: Wijchen-West. Gelegen tegen de landerijen van de Vormerse hoeve verrijst hier vanaf 2025 een veelzijdige wijk met mooie waterpartijen en groen, nieuwe woonvormen, duurzame verwarming, een snelfietsverbinding, fietscrossbaan, deelauto’s en misschien een station.

Er komen 1300 nieuwe woningen voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Een groot deel van de woningen valt in het betaalbare segment.

Op dinsdag 26 september 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders het Voorlopig Ontwerp Stedenbouwkundig Plan (VOSP) goedgekeurd. Op 26 oktober 2023 is het VOSP ook goedgekeurd door de gemeenteraad. De partijen kunnen nu verder met de uitwerking van de plannen voor de bouw van de woningen. De volgende stap is het ontwerpbestemmingsplan. Daar werken we al hard aan. Wij verwachten het plan eind december 2023 in procedure te brengen.

Meer informatie en nieuws vindt u op de website van het project nieuwbouw Wijchen-West (Deze link gaat naar een externe website). U kunt zich hier ook inschrijven voor een nieuwsbrief.