Gelukkig is de kans op een grote ramp of een noodsituatie in uw buurt erg klein. Is er wel direct gevaar door een ramp of noodsituatie? Dan wilt u weten wat er aan de hand is en wat u moet doen.

U krijgt een waarschuwing via NL-Alert en/of de sirene

Bij een ramp of een noodsituatie waarschuwt de overheid u. Dit gebeurt bij direct gevaar via de sirene in uw buurt en/of via NL-Alert. Controleer of u berichten van NL-Alert op uw telefoon ontvangt. Op de website crisis.nl leest u hoe u dit controleert.

Wat moet ik doen?

Ziet u een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook anderen daarbij. Gaat de sirene af? Blijf zo rustig mogelijk, ga naar binnen, sluit deuren en ramen. Zet de radio of tv aan op Omroep Gelderland. Kijk op de website CrisisGlz.nl of volg de Veiligheidsregio via twitter (@crisisglz). Op deze manier ontvangt u informatie over wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Bij zeer grote rampen vindt u ook informatie op de landelijke website www.crisis.nl.

Wees voorbereid

Zorg dat u goed bent voorbereid op mogelijke noodsituaties. Daarmee voorkomt u zelf problemen. Hoe u zich voorbereidt, leest u op crisis.nl en op de website van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.