De renovatie van het Molenhuis verloopt voorspoedig. Dit leegstaande kantoorpand van de gemeente wordt nu omgebouwd tot een appartementencomplex voor jongeren. Naar verwachting nemen de eerste huurders in maart hun intrek.

Aantrekkelijk wonen voor jong en oud, dat is één van de speerpunten van gemeente Wijchen. Maar voor jongeren is het een hele uitdaging om betaalbare woonruimte te vinden. Geert Gerrits, wethouder Wonen: “We willen jongeren graag behouden voor onze gemeente. Met het Molenhuis bieden we hen de kans op een goede start op de woningmarkt. En dat op een voor jongeren aantrekkelijke plek: vlakbij het centrum.”

Band met dorp
In het Molenhuis komen zestien wooneenheden waarvan drie voor twee personen. Ze zijn bedoeld voor mensen van tussen 18 en 23 jaar die snel nieuwe woonruimte nodig hebben en al in Wijchen wonen of een sterke band met het dorp hebben. De bewoners krijgen een eigen woonruimte. De keuken en badkamer worden gedeeld.

Huurders zetten zich in voor de omgeving
De selectiegesprekken voor huurders gebeurt door woonondernemer De Huischmeesters. Deze gesprekken nemen waarschijnlijk enkele weken in beslag en lopen gelijk op met de verbouwing van het Molenhuis. Voorwaarde voor een woonplek is dat de huurders zich minimaal twee uur per maand voor de omgeving inzetten. Ze kunnen bijvoorbeeld samen de tuin van een oudere buur opknappen, boodschappen doen voor iemand die moeilijk ter been is, of een sociale avond in de gezamenlijke ruimte houden.