Coronavirus

U kunt alleen op afspraak terecht. Bent u grieperig of verkouden? Dan verzoeken we u thuis te blijven. Het is verplicht om een mondkapje te dragen in onze publiekshal. Informatie over het coronavirus vindt u op Wijchen.nl/corona.

Bestuurlijke toekomst Druten en Wijchen

De gemeenten Wijchen en Druten werken al intensief samen. Twee jaar geleden bundelden de ambtenaren hun krachten: sindsdien vormen zij samen één werkorganisatie. Een volgende stap, een samenvoeging van de beide gemeenten, is overwogen.

Waarom een samenvoeging?

Het rijk legt steeds meer taken bij de gemeenten neer. Veel onderwerpen vragen om een regionale aanpak. Zeker voor kleinere gemeenten is dit een hele uitdaging. Door samen met Druten één krachtige gemeente te vormen, kan er meer aandacht uitgaan naar de dienstverlening en een stevige positie in de regio. Zo kunnen we onze inwoners ook in de toekomst het beste van dienst zijn, vinden de burgemeester en wethouders van Wijchen.

Draagvlakonderzoek

Op 22 september 2020 gaven de gemeenteraden van Wijchen en Druten groen licht voor een draagvlakonderzoek naar een mogelijke fusie. Dat betekent dat inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners hun mening mogen geven hierover. Dat kon via een enquête én tijdens de bijeenkomsten die de gemeenten in september, oktober en november 2020 organiseerden. Op basis van het draagvlakonderzoek gaven de colleges een advies aan de raden. Met de resultaten uit de enquête en de bijeenkomsten, hebben de raden begin december 2020 hun besluit genomen over de bestuurlijke toekomst van de beide gemeenten.

Animatievideo

Vragen?

Bekijk hier het overzicht van veelgestelde vragen en de antwoorden.

Achtergrondinformatie

Bekijk hier alle belangrijke documenten.