Investeren in cultureel Wijchen 2021

De cultuursector is hard geraakt door de coronamaatregelen. De gemeente Wijchen wil door middel van deze subsidieregeling de gevolgen van deze maatregelen verzachten. De gemeente ondersteunt eenmalige projecten, experimenten, en optredens van Wijchense makers in de cultuursector. Meer informatie over de subsidieregeling kunt u vinden op www.overheid.nlHier vindt u ook een lijst met SBI-codes die in aanmerking komen voor subsidie.

Wie kan de subsidie aanvragen?

De regeling is bedoeld voor culturele organisaties en zzp’ers in de cultuursector en horeca in de gemeente Wijchen. Onder het motto: Voor Wijchen Door Wijchen subsidieert de gemeente culturele activiteiten in de gemeente Wijchen. Van een popbandje of singer-songwriter op het terras van een café tot aan een verhalenverteller of dichter in het restaurant. Zo bezorgt de gemeente bezoekers van horeca een nog leukere middag of avond, en de culturele ondernemer weer wat werk. Op weg naar het herstel voor cultuurmakers uit de coronacrisis. De activiteiten worden uitgevoerd door in de gemeente Wijchen woonachtige cultuurmakers en vinden plaats in de gemeente Wijchen.  

Aanvraag

Er kan subsidie worden aangevraagd voor:

  • Een eenmalige culturele activiteit
  • Meerkosten van aanpassingen aan bestaande culturele activiteiten als gevolg van coronamaatregelen.

Online aanvraag subsidie voor wijchen door wijchen 2021

De regeling heeft een korte doorlooptijd in vergelijking met andere subsidieregelingen: aanvragen worden binnen drie weken beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Overige voorwaarden subsidie:

  • De hoogte van de subsidie bedraagt minimaal € 250,00 en maximaal € 5.000,00 per aanvraag.
  • De eenmalige culturele activiteit is gericht op het creëren van een artistiek of cultureel project.
  • De eenmalige culturele activiteit is een niet-vergunningplichtig cultureel evenement dan wel beschikt over een evenementenvergunning
  • De aangepaste activiteit is gericht op het aanpassen van bestaande culturele activiteiten zodat deze conform de geldende coronamaatregelen kunnen worden uitgevoerd.
  • De culturele activiteiten zijn openbaar toegankelijk voor publiek