Het project ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ gaat over de inrichting van het gebied tussen de 2 parels van Wijchen: Het Kasteel van Wijchen en het Wijchens Meer. We zorgen ervoor dat dit gebied goed is ingericht voor de toekomst. We maken een verbinding tussen de geschiedenis van Wijchen en het bloeiende centrum. Daarmee maken we de mooiste plek van Wijchen nog mooier. Dit doen we samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. De gemeente Wijchen coördineert dit unieke project. Ter Steege is de gebiedsontwikkelaar. We verwachten dat de eerste werkzaamheden in 2022 starten.

 

Wie gaat het gebied ontwikkelen?

Ter Steege Bouw vastgoed gaat het gebied Tussen Kasteel en Wijchens Meer ontwikkelen. In de opdracht voor het centrum van Wijchen komt hun ervaring met ingewikkelde projecten goed van pas. Ter Steege Bouw Vastgoed is onderdeel van het familiebedrijf Ter Steege Groep. Het hoofdkantoor zit in Rijssen. Ze hebben vestigingen in Tiel, Apeldoorn, Hardenberg en Rijswijk. Vrijdag 6 november 2020 zetten de gemeente Wijchen en Ter Steege hun handtekening onder de overeenkomst voor de gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Nu wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen.

Smaakmakers

Trappartijen bij het kasteel en het Wijchens Meer nodigen uit om elkaar te ontmoeten. Tegenover het kasteel komt een hotel. De gasten van het hotel kunnen de kunst rondom de meeroever bewonderen of het gezellige centrum bezoeken. He terras van het grand café heeft een prachtig uitzicht op het Wijchens Meer. Op het Kasteelplein is voldoende ruimte voor de weekmarkt. Ook is het plein heel geschikt voor andere evenementen, zoals de kermis en de schaatsbaan. Bezoekers van het centrum en winkelend publiek parkeren gratis. Omwonenden kunnen uit het zicht hun auto kwijt. Ongeveer 155 nieuwe woningen worden gebouwd in een mooie mix voor verschillende doelgroepen. Kortom: het mooie centrum van Wijchen wordt nog mooier.

Voor een mooie filmimpressie gaat u naar ons Youtube kanaal of bekijkt u het onderstaande filmpje.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van het project.

Documenten