Donderdagavond 2 juli 2020 ontving de heer P.E.J. van Erp uit Balgoij een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde op de parkeerplaats van dorpshuis ’t Balgoyke waar leden, ereleden en vrijwilligers van Harmonie Kunst en Vriendschap Balgoy samen waren voor een speciale bijeenkomst ter afsluiting van het jubileum jaar. Ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan mocht de voorzitter uit handen van burgemeester M. van Beek een Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. Deze bijzondere eer valt maar weinig verenigingen in ons land ten deel. Maar de verrassing was nog niet compleet. Ook de activiteiten van de heer Van Erp zelf waren in Den Haag niet onopgemerkt gebleven. Na de uitreiking van het ereteken werd decorandus toegesproken door burgemeester M. van Beek en volgde een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Piet van Erp uit Balgoij

De heer Van Erp heeft zich sinds 1994 op intensieve wijze ingezet voor de samenleving. Decorandus stopt nagenoeg al zijn vrije tijd in de Balgoijse gemeenschap, die 720 inwoners telt. Al ruim vijfentwintig jaar als vrijwilliger en bestuurslid van de Muziekvereniging, waarbij hij met zijn communicatieve vaardigheden en sociale netwerk een onmisbare plaats inneemt. Maar ook worden onder zijn leiding nieuwe initiatieven ontplooid; heeft hij de website ontwikkeld en verzorgt hij de subsidie aanvragen voor de vereniging. Zijn kennis, organisatietalent en vindingrijke ideeën zet hij ook voor andere verenigingen in om de saamhorigheid en energie die er in de hechte gemeenschap is nog verder te ontwikkelen en stimuleren. Sinds 1994 is decorandus actief vrijwilliger bij Geloofsgemeenschap Johannes de Doper. Hij fungeert als lekenvoorganger, kerkbladredacteur, lid van de communicatiecommissie, lid van de gebedsdienstwerkgroep en de avondwakewerkgroep. Ook is de heer Van Erp medeoprichter van en vrijwilliger bij de Heemkundekring Pagus Balgoye; en dat al bijna twintig jaar. Sinds 2009 is decorandus ook actief bij Sportclub Diosa, is secretaris van de Nederlandse Vereniging Cytometrie en sinds 2015 medeoprichter van de Stichting Balgoy Beter Bekend.

 

Voor het totaal aan vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving de heer P.E.J. van Erp donderdag 2 juli 2020 de Koninklijke onderscheiding.