Lieve inwoners van Wijchen, Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik en Woezik.

Een eventuele fusie: het leeft. En ook niet. Bij een deel van u zie ik dat u ieder bericht hierover volgt. Ik zie u aansluiten bij de bijeenkomsten die er zijn. Of reageren op de informatie in het magazine dat u ontving. Wat fijn dat u dit doet! Want daar is het nu het moment voor. Toch merk ik ook dat een aantal van u nog denkt dat het besluit al genomen is. Of dat het een ver-van-uw-bed-show is. En dat kan ik me voorstellen.

Terwijl een opkomende nieuwe coronagolf over ons heen klettert, leest u ook nog eens overal over een eventuele fusie en hoe belangrijk het is om daar nú iets mee te doen. En ik weet niet hoe het met u is, maar ook ik kan nog altijd maar een ding tegelijk.

Gelukkig bepalen we allemaal zelf wat voor ons het belangrijkste is om nú te doen. Ik kan u nergens toe verplichten. Maar ik zou het ook spijtig vinden als u over een paar jaar – als corona hopelijk voorbij is en we de vruchten moeten plukken van de keuzes die we nu maken – denkt: ‘Och in 2020 met corona ja, had ik toen maar…’.

Daarom deel ik vanaf deze plek alleen de oproep om me te vertrouwen als ik zeg dat een fusie nog niet besloten is. En uw mening belangrijk is in de besluitvorming. Mijn collega’s en ik horen uw mening heel graag. Tijdens een van de bijeenkomsten, door middel van de enquête: op welke manier dan ook.

Met vriendelijke groet,

Marijke van Beek

burgemeester