Sinds jaar en dag werken we in Wijchen samen met de welzijnsorganisatie ‘MeerVoormekaar’. Zij helpen inwoners sterker en vitaler te worden. Want we weten het allemaal. Het voorkomen van problemen is beter dan het genezen. Voor mezelf, en veel andere Wijchenaren, geldt dat ik sport voor het plezier. Maar ook om fit, tevreden en gezond te blijven.

Blijf gezond

MeerVoormekaar helpt mensen om zelf gezond te blijven. Ze zijn niet van het pleisters plakken, maar vinden het belangrijk om samen met u problemen te voorkomen. Zo ondersteunt MeerVoormekaar bijvoorbeeld de mantelzorgers in onze gemeente. Hierdoor kunnen ouderen langer tevreden thuis wonen.

U hoeft het niet alleen te doen

En misschien ziet u hen soms in het voorbij gaan. De jongerenwerkers die op straat contact maken met de jeugd. En met de jeugd meedenken over de keuzes die ze maken. Of misschien heeft u zelf hulp gehad bij een echtscheiding. Of misschien voelt u zich nu eenzaam. Weet dan dat er via MeerVoormekaar activiteiten zijn waar u makkelijk bij kan aansluiten. Wilt u daar meer over weten? Kijk dan op www.meervoormekaar.nl of bel naar het telefoonnummer 024 641 84 59.

Geluk en gezondheid inwoners belangrijk

We kunnen het niet in cijfers uitdrukken wat het oplevert als we problemen voorkomen. Maar dit mag geen reden zijn om niet te investeren in het geluk en gezondheid van onze inwoners. Want dat is en blijft belangrijk. En daarnaast is het ook voor mijn humeur en gezondheid heerlijk om actief te zijn. Zeker als ik ook nog af en toe een potje tennis win!

Titus Burgers
wethouder