Hoe ziet Wijchen er over 15 jaar uit? Welke ontwikkelingen en uitdagingen komen er op Wijchen af? Wat moet er gebeuren op het gebied van bijvoorbeeld wonen of werken? En welke kant moet het op met de zorg? Allemaal vragen die de komende maanden aan de orde komen in het project Wijchen2035.

Burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Wijchen: “De toekomst van Wijchen maken we samen, met alle inwoners, ondernemers en organisaties. Daarom vind ik het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het gesprek hierover. Dat kan op allerlei manieren – fysiek of online. Belangrijk is dat de gemeenteraad – die straks het laatste woord heeft over de toekomstvisie – een compleet beeld heeft van de wensen en dromen van alle Wijchenaren.”

Iedereen kan meedoen!

Samen met Wijchenaren gaat de gemeente op zoek naar het antwoord op de vraag hoe Wijchen er over 15 jaar moet uitzien. Iedereen die woont of werkt in de gemeente Wijchen kan meedoen. Dat kan op verschillende manieren.

  • Beeldbank online. Hierop kunnen Wijchenaren berichten plaatsen waarin ze aangeven wat voor hen belangrijk is. Er kunnen ook foto’s geüpload worden van plekken die zij belangrijk vinden voor de toekomst van Wijchen.
  • In november zijn er 6 (live) toekomsttafels; bijeenkomsten met telkens een ander thema: wonen, leefomgeving, werken, zorg & welzijn, duurzaamheid, samenwerken & dienstverlening .
  • Dialoog met jongeren. Op scholen en in een debat praten scholieren en jongvolwassenen over de thema’s en andere onderwerpen die jongeren belangrijk vinden
  • Toer langs de dorpen. In het voorjaar 2022 is er een toer langs alle dorpen van Wijchen. Iedereen kan dan zijn of haar bijdrage leveren aan Wijchen2035.

Er is al veel informatie

Vorig jaar is tijdens het fusieproces met Wijchen een draagvlakonderzoek geweest. Hierin gaven Wijchenaren aan wat zij belangrijk vonden voor de toekomst van Wijchen. Deze informatie wordt meegenomen in dit traject.

Eindresultaat en meer informatie

Midden 2022 leggen we alle informatie voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad besluit welke informatie wordt overgenomen en stelt de toekomstvisie vast. Vervolgens wordt de visie in een mooie, originele vorm aangeboden aan de Wijchense samenleving. Meer informatie en het actuele programma vindt u op www.wijchen.nl/2035. De gemeente stuurt ook regelmatig een nieuwsbrief. Meld u aan voor de nieuwsbrief