Lees pagina voor

Wijchen aardgasvrij

In 2050 gebruiken we geen gas meer voor warm water, koken en de verwarming. 2050 klinkt ver weg, maar we hebben deze tijd hard nodig voor het zoeken naar nieuwe oplossingen. En om onze woningen klaar te maken voor een toekomst zonder aardgas. Per wijk en dorp zoeken we samen naar een goede andere mogelijkheid voor gas.

Samen nadenken over oplossingen

Wethouder Bea SchoutenWethouder Bea Schouten: “ Hoe verwarmen we onze huizen als er geen aardgas meer is? Ik vind het belangrijk om samen met u, inwoner van de gemeente Wijchen, over deze vraag na te denken. Het gaat tenslotte om uw woning. Tegelijkertijd is het ook een ingewikkeld onderwerp. Daarom nodigen we u graag uit om, onder het genot van een lekkere lunch, samen met mensen die er alles van weten na te denken over oplossingen. Komt u ook?”

De lunchbijeenkomst

Op zaterdag 10 september organiseren we de lunchbijeenkomst in het Huis van de gemeente, Kasteellaan 27 in Wijchen. De bijeenkomst start om 11.00 en duurt tot 13.30 uur. Voor de catering vinden wij het fijn als u ons laat weten dat u komt. Neem gerust een familielid, vriend(in) of iemand uit de buurt mee. 

Aanmelden lunchbijeenkomst (Deze link gaat naar een externe website)

Wat gaan we doen?

We vertellen u tijdens de bijeenkomst eerst wat er al is uitgezocht en welke ideeën inwoners tot nu toe al met ons deelden. Bijvoorbeeld in het traject rond Wijchen 2035. Daarna gaan we samen onderzoeken wat de andere mogelijkheden zijn voor aardgas. Wilt u snel overstappen? Of juist liever zo laat mogelijk? Wilt u veel uitgeven en ook veel besparen? Of liever minder uitgeven en meer betalen voor energie? Alle keuzes hebben voor- en nadelen. Wij zijn nieuwsgierig naar de punten die voor u belangrijk zijn.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Maartje van Dalen. Dat kan via m.van.dalen@drutenwijchen.nl of bel naar 088 432 70 00.