Iedereen kan meedoen aan de toekomsttafels. Samen met inwoners, ondernemers organisaties gaan we in gesprek over de toekomst van Wijchen.  Welke ontwikkelingen komen er op ons af? Wat betekent dat voor Wijchen? En hoe ziet Wijchen er in 2035 uit? 

Thema Wonen

Tijdens deze toekomsttafel staat het thema ‘wonen’ centraal. We gaan het bijvoorbeeld hebben over de woonopgave die er ligt door het groeiende aantal alleenwonenden, de positie van starters op de woningmarkt, flexibele woonvormen zoals woonzorgcombinaties en voorzieningen in de buurt. Wil jij meedenken over het thema ‘wonen’? Geef je dan nu op voor deze toekomsttafel!

Wanneer: 
Dinsdag 2 november van 19:00 tot 22:00 uur.
Waar: Wijkcentrum Wijchen-zuid (Zuiderpoort 56, 6605 HN Wijchen).

Thema Leefomgeving

Tijdens deze toekomsttafel staat het thema ‘leefomgeving’ centraal. We gaan in gesprek over groen in de woonomgeving, bereikbaarheid en voorzieningen, veiligheid en sociale verbondenheid. Heb jij toekomstideeën voor jouw leefomgeving? Geef je dan nu op voor deze toekomsttafel!

Wanneer: 
Dinsdag 9 november van 19:00 tot 22:00.
Waar: De Zandloper (De Weem 1, 6617 BG Bergharen).

Thema Werken

Tijdens deze toekomsttafel gaan we in gesprek over werken in de toekomst. Bijvoorbeeld over  flexwerken, veranderend werk door robotisering, de arbeidsmarkt en de aansluiting van het onderwijs en over bedrijfsterreinen. Heb jij toekomstideeën over het thema ‘werken’? Geef je dan nu op voor deze toekomsttafel!

Wanneer: 
Woensdag 10 november van 19:00 tot 22:00 uur.
Waar: De Meshallen (Nieuweweg 240, 6603 BV Wijchen).

Thema Duurzaamheid

Tijdens deze toekomsttafel gaan we in gesprek over het thema ‘duurzaamheid’. Een belangrijk thema voor de toekomst! We gaan het hebben over het verduurzamen van woningen en bedrijven, energieverbruik, alternatieve energiebronnen, vergroening en duurzaam vervoer. Heb jij ideeën over hoe we Wijchen duurzamer kunnen maken? Geef je dan nu op voor deze toekomsttafel.

Wanneer: 
Dinsdag 16 november van 19:00 tot 22:00 uur.
Waar: De Oase (Graafseweg 570, 6603 CL Alverna).

Thema Zorg en Welzijn

Tijdens deze toekomsttafel staat het thema ‘zorg en welzijn’ centraal. We gaan met elkaar in gesprek over bijvoorbeeld preventie van (fysieke en mentale) ziekten, maatwerk in de zorg, schuldhulpverlening, de toegang tot zorg en zorgen voor elkaar. Wil jij graag meedenken over de kansen en uitdagingen die er liggen voor zorg en welzijn in onze gemeente? Geef je dan nu op voor deze toekomsttafel!

Wanneer: 
Dinsdag 23 november van 19:00 tot 22:00 uur.
Waar: De Mijlpaal (Tunnelpas 3, 6616 AM Hernen).

Thema Samenwerken en Dienstverlening

Tijdens deze toekomsttafel gaan we met elkaar in gesprek over samenwerken en dienstverlening. De sub-thema’s die centraal staan zijn: dienstverlening van de gemeente, de digitale samenleving, participatie van de inwoners en de rol van Wijchen in de regio. Wil jij graag meedenken over deze thema’s? Geef je dan nu op voor deze toekomsttafel!

Wanneer: 
Woensdag 24 november van 19:00 tot 22:00 uur.
Waar: ’t Mozaïek (Campuslaan 6, 6602 HX Wijchen).

Geef je op als je mee wilt denken over de toekomst van Wijchen! We laten je zo snel mogelijk weten of er nog plek is.

Aanmelden toekomsttafels