Home > Wonen > Het laatste nieuws > Geldproblemen?

Geldproblemen?

RSS

Misschien heeft u door uw lage inkomen veel moeite rond te komen. Wist u dat de gemeente in dat geval kan helpen? Bijvoorbeeld door nuttige tips of adviezen te geven. Of door u te wijzen op de speciale geldregelingen die er zijn. Zodat u een kapotte wasmachine kunt vervangen. Of zodat uw kind lid kan worden van een leuke sportclub.

Speciale folder

Wij hebben in één folder mooi op een rijtje gezet waarmee de gemeente kan helpen. De folder geeft onder andere informatie over: schuldsanering, mogelijke kwijtschelding van belastingen, een extra voordelige ziektekostenverzekering, de Geldterugregeling, individuele studietoeslag en de nieuwe kindregeling. U kunt deze folder eenvoudig downloaden via www.wijchen.nl/laaginkomen.

Afspraak maken

Als u in het Huis van de gemeente een gesprek wilt hebben met één van onze medewerkers over uw inkomen of financiële situatie, moet u voortaan eerst een afspraak maken. Zodat u meteen kunt doorlopen en niet meer hoeft te wachten. Een afspraak maakt u telefonisch via 024 751 71 11. Het kan ook digitaal via www.wijchen.nl/afspraakmaken.

Eén contactpersoon!

Veel mensen vinden het vervelend als zij continu door andere medewerkers van de gemeente geholpen worden. Dat gevoel begrijpen wij goed. Want het is niet prettig als je keer op keer hetzelfde verhaal opnieuw moet vertellen. Over geldproblemen bijvoorbeeld of over schulden. In het Huis van de gemeente gaan wij zoveel mogelijk werken met één contactpersoon. Deze gaat u helpen bij alle onderwerpen die u met betrekking tot uw inkomen en uw financiële situatie ter sprake brengt. Dat is belangrijk. Want juist persoonlijke verhalen wil je het liefste vertellen aan één persoon. Iemand die je kent en begrijpt.

Formulieren

Voor het aanvragen van regelingen moet u meestal een formulier invullen. Dat kan digitaal via www.wijchen.nl/laaginkomen. Daarbij dan moet u uw DigiD altijd bij de hand hebben. Als u geen computer heeft of liever een papieren formulier heeft, kunt u dit telefonisch aanvragen via 024 751 71 11.

Hulp nodig?

Sommige mensen vinden het invullen van formulieren lastig. Wist u dat er sinds kort bij Meervoormekaar in Wijchen een Formulierenbrigade bestaat. Deze helpt u bij het invullen. De brigade kunt u bellen via 024 641 84 59. Een e-mailbericht sturen kan ook naar l.smals@meervoormekaar.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres:
Let op: wij zijn verhuisd!

Kasteellaan 27
6602 DB Wijchen
t 024 751 71 11 of 14 024
gemeente@wijchen.nl

WhatsApp

06 256 899 28

Postadres

Postbus 9000
6600 HA Wijchen

KvK: 09212602
BTW-nr: NL001096874B01

Openingstijden

Online regelen

Melding openbare ruimte