Home > Wonen > Het laatste nieuws > IkPas. U ook?

IkPas. U ook?

RSS

Vanaf 14 februari zetten veel Nederlanders hun alcoholgebruik op pauze. Ook in Wijchen betekent dit dat veel mensen 30 of 40 dagen geen alcohol drinken.

Dit maakt je bewust van je eigen alcoholgebruik en leidt ertoe dat deelnemers op langere termijn minder alcohol drinken.                                                                                  

Doet u ook mee?

Op 14 februari 2018 start de 40 dagen actie, die gelijkloopt met de traditionele vastentijd en duurt tot en met 25 maart. Van 1 tot en met 30 maart  vindt de 30 dagen versie plaats. Iedereen die mee wil doen kan zich via www.ikpas.nl aanmelden. Via www.IkPas.nl/bedrijven kunnen bedrijven zich aanmelden. Doet u mee? Dan kunt u vanaf 14 februari een IkPas polsbandje ophalen in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Volg de actie op Facebook: www.facebook.com/ikpaswijchen2018/

Ambassadeurs Wijchen

In Wijchen nemen heel veel bekende Wijchenaren het voortouw in deze actie. Het zijn mensen uit de sport, horeca, bedrijfsleven, politiek en de zorg. Ze doen mee en roepen u op ook mee te doen. De Wijchense ambassadeurs zijn: Remko Bicentini (Wijchense voetballer en bondscoach Curaçao), Piet Derks (Sportservice Wijchen), Theo Borsten (eerste Wijchense Profvoetballer), Henry van Galen (wijkagent), Geert Sanders sr. en jr. (Sterrebosch), Piet Philipsen (centrummanager Wijchen), Marlien Joosse (adjunct directeur de Eerste Stap), Anja Kaashoek (directeur bibliotheek), Renate Loermans (raadslid), Zainab Osman (raadslid en verzorgende ZZG), Elaine van Haren (raadslid en plv. fractievoorzitter), Dorien van den Bos (fractievoorzitter), Hans Verheijen (burgemeester), Rob Engels (wethouder), Joop de Vette (huisarts), Hans Vos (gebiedsdirecteur ZZG), Ber van Haren (o.a. voorzitter Stichting sportevenementen), Hester Gerritsen (wijkverpleegkundige ZZG), Weynand Rommens (Sociaal Wijkteam Wijchen), Tineke van de Goor (inloopmedewerker SWT), Astrid Hoogerbrugge (wijkverpleegkundige en zorgtrajectbegeleider ZZG) en de leden van het IkPas team Wijchen: Nicolette Broekhuisen, (gezondheidsmakelaar Wijchen GGD Gelderland-Zuid), Hans Bussink, (opbouwwerker MeerVoormekaar Wijchen), Marjan Dikken, wijkverpleegkundige ZZG), Lucas van Horck, (adviseur welzijn, zorg en gezondheid Werkorganisatie Druten Wijchen) en Ivonne van Os, (adviseur preventie IrisZorg).

Wat levert IkPas op?

In afgelopen jaren merkten deelnemers van IkPas positieve effecten van een maand niet drinken. Zo voelde meer dan de helft van de deelnemers zich fitter, sliep 40% beter, 20% viel af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43,5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43,7% kan beter nee zeggen tegen alcohol.

IkPas 2018

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie. Deze wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournee Minerale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze dezelfde insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Contactgegevens

Bezoekadres:

Kasteellaan 27
6602 DB Wijchen
t 024 751 71 11 of 14 024
gemeente@wijchen.nl

WhatsApp

06 256 899 28

Postadres

Postbus 9000
6600 HA Wijchen

KvK: 09212602
BTW-nr: NL001096874B01

Openingstijden

Online regelen

Melding openbare ruimte