Home > Wonen > Zwerfafval

Zwerfafval

Wist u dat zwerfafval helaas ook in Wijchen een hardnekkig en kostbaar probleem is? De gemeente is dagelijks actief om zwerfafval op te ruimen. Helaas ligt er nog genoeg in het groen en op de wegen. Wilt u meehelpen om zwerfafval op te ruimen?

Meld u aan!

  • U kunt zich aanmelden om mee te helpen met het opruimen van zwerfafval bij u in de straat. Vul hiervoor het meldingsformulier in.
  • Of wilt u samen met andere bewoners zwerfafval inzamelen op een bepaalde plek? Dien dan een idee in voor het project ‘burgerparticipatie zwerfafval’. U leest hieronder alle informatie daarover.

Wat is het project burgerparticipatie zwerfafval?

Het burgerparticipatie zwerfafval project loopt sinds 2013. We proberen hiermee minder zwerfafval in de openbare ruimte te krijgen. Ook willen we minder klachten over zwerfafval hebben. Het project loopt tot 2023. Dit willen we graag samen met u, onze inwoners, verenigingen en maatschappelijke partners bereiken.

Bekijk ons filmpje over zwerfafval.

Subsidie voor initiatieven aanpak zwerfafval

De gemeente Wijchen heeft tot en met 2023 jaarlijks subsidie voor de bestrijding van zwerfafval. De subsidie is voor initiatieven van bewoners, leefbaarheidsgroepen of verenigingen die gericht zijn op het voorkomen en aanpakken van zwerfafval. Zie hiervoor ook de folder Samen Wijchen Schoon.

Idee indienen

Heeft u een idee om het zwerfafval in uw wijk te verminderen of te voorkomen? Dan kunt u uw plan indienen door het aanvraagformulier bewonersinitiatief zwerfafval in te vullen. Wij toetsen elk plan om te zien of u subsidie krijgt.  

Contact

Vragen kunt u stellen aan Patricia van Wolferen, telefonisch via 024 751 72 29 of via e-mailadres p.van.wolferen@drutenwijchen.nl.

Projecten en initiatieven

Contactgegevens

Bezoekadres:

Kasteellaan 27
6602 DB Wijchen
t 024 751 71 11 of 14 024
gemeente@wijchen.nl

WhatsApp

06 256 899 28

Postadres

Postbus 9000
6600 HA Wijchen

KvK: 09212602
BTW-nr: NL001096874B01

Openingstijden

Online regelen

Melding openbare ruimte