Vrijdag 21 mei organiseerden de gemeente Wijchen en adviesbureau Odura een workshop voor Wijchense ondernemers. In de workshop kwamen de verschillende mogelijkheden om in zonne-energie te investeren aan bod. De eerste stap is om te checken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Een open deur misschien, maar geef uw dak niet te snel het label ongeschikt. Er is meer mogelijk dan u denkt!

De gemeente helpt ondernemers bij het verduurzamen

Wethouder Titus Burgers: “We bouwen met zonneparken en een windproject aan een gezonde toekomst voor onze kinderen. In de regio wordt onze bijdrage gewaardeerd. Voor de aankomende tijd komt de focus te liggen bij zon op het dak. Hier zijn kansen voor verduurzaming die financieel interessant zijn voor de ondernemers!”

Subsidies

Er is een aantal subsidies om u als ondernemer te ondersteunen bij uw duurzaamheidsambities. U vindt ze hier: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer Mooie voorbeelden zijn Vergeest Metaaltechniek en Banken Champignons die met behulp van een SDE-subsidie zonnepanelen op hun dak hebben gelegd. Maar ook salderen of samenwerking met de lokale energiecoöperatie kan financieel interessant zijn. Salderen houdt in dat de aan het elektriciteitsnet geleverde kWh's verrekend worden met de afgenomen kWh's. Dus de energie die je in de zomer opwekt en niet allemaal gebruikt, kan je in de winter, als de zonnepanelen minder energie leveren, weer gebruiken.

Workshop gemist?

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Henrieke te Winkel via h.te.winkel@drutenwijchen.nl of Bas Troost via bas.troost@odura.nl Zij kunnen u de  presentatie doorsturen en uw vragen beantwoorden.