Weet u hoe vaak er in uw buurt ingebroken wordt? Voortaan kunt u zelf zien waar en wanneer er in uw buurt is ingebroken. De politie deelt deze informatie graag met bewoners zodat zij zelf maatregelen kunnen nemen om een inbraak te voorkomen.

Waarom Misdaad in Kaart?

Met Misdaad in Kaart wil de politie bereiken dat u zich bewust wordt van de noodzaak om zelf maatregelen te nemen tegen woninginbraak. Eenvoudige preventiemaatregelen zoals ramen en deuren sluiten als u ook maar even uw woning verlaat, het aanbrengen van anti-inbraakstrips en uw voordeur ’s nacht op slot draaien, voorkomen al veel inbraken. Daarnaast hoopt de politie dat u in uw eigen buurt alert bent op verdachte personen en gebeurtenissen. Ziet u iemand bij een woning rondhangen, een onbekende scooter of auto door de straat heen en weer rijden of andere verdachte zaken? Bel dan direct de politie. Zo helpt u inbraken voorkomen.

Inwoners betrekken

De politie over Misdaad in Kaart: 'Woninginbraken hebben veel impact op slachtoffers. Net als de gemeente pakken wij als politie hierin onze rol. Maar we kunnen het natuurlijk niet alleen. Daarom betrekken wij onder meer inwoners steeds actiever bij politiewerk. Betrouwbare informatie hoort daarbij. Misdaad in Kaart biedt u als inwoner een realistisch en actueel beeld van wat zich in uw nabijheid afspeelt. Hiermee bevorderen wij alertheid en sneller reageren op verdachte omstandigheden, bij voorkeur via 112. Inwoners kunnen en willen zelf immers daadwerkelijk betrokken zijn bij de veiligheid en leefbaarheid van hun woon- en werkomgeving. Prima, want dit is deels ieders verantwoordelijkheid. Met de politie en de gemeente als betrouwbare partners.'

Hoe blijft ook ú op de hoogte?

Het werkt heel eenvoudig. Vul bij ‘Misdaad in kaart‘ de vier cijfers van uw postcode in. Alle inbraken die de afgelopen drie maanden bij u in de buurt gepleegd werden en waarvan aangifte is gedaan, worden op een kaart getoond. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart. In verband met de privacy van bewoners is een punt op de kaart nooit tot een huisadres te herleiden. U kunt inzoomen tot op wijkniveau.