Lees pagina voor

Gladheid bestrijden

Als de weersvoorspelling aangeeft dat het glad (bevriezing, sneeuw, ijzel) kan worden, rijden de zoutstrooiers om gladde wegen te voorkomen. Hiervoor heeft de gemeente 24 uur per dag, zeven dagen per week mensen en voertuigen klaar staan.

De gemeente bestrijdt in Wijchen de gladheid preventief. Dit betekent dat wij strooien voordat het glad wordt.
U kunt ons volgen op Twitter: @gemwijchen. Als het team gladheidbestrijding een actie opstart, zal de opzichter gladheidbestrijding via Twitter informatie geven. Ook als u geen Twitter-account heeft, kunt u deze pagina bekijken.

Waar strooit de gemeente?

Als eerste strooit de gemeente op doorgaande routes, zoals busroutes, hoofdwegen en toegangswegen tot wijken. Daarna strooien wij op wegen naar huisartsen en verzorgingshuizen en straten bij winkelcentra en in woonwijken. Op de kaart hieronder kunt u de strooiroutes bekijken.

Zoutvoorraad

Bij extreme weersomstandigheden en een dreigend zouttekort rijden wij alleen de fietspaden en hoofdroutes.

Zoutbakken

Op verschillende locaties van de gemeente Wijchen staan zoutbakken zodat u zelf zout kunt strooien (burgerparticipatie). De bakken staan op plaatsen waar onze strooiauto's niet kunnen komen. Het gaat hierbij om trottoirs bij bijvoorbeeld pleintjes, locaties bij seniorenwoningen en openbare gebouwen.

Wie helpt met sneeuwruimen?

Wijchen zoekt vrijwilligers die meehelpen met het sneeuwruimen. U kunt zich aanmelden via het meldingsformulier. In het formulier kiest u voor hoofdcategorie: wegen/verharding en bij de subcategorie voor: gladheidbestrijding burgerparticipatie.