Lees pagina voor

Rookmelders verplicht in woningen

22 april 2022

Vanaf 1 juli zijn rookmelders in iedere woning verplicht. Ze redden levens. Daarom vragen wij uw aandacht voor dit belangrijke onderwerp.

Werkende rookmelders zijn van levensbelang

Een brand kan binnen 3 minuten tot levensgevaarlijke situaties leiden. Rookmelders waarschuwen u. Zodat u op tijd uit uw woning vlucht. Plaats op iedere verdieping één rookmelder in de vluchtweg. Dit hoeft alleen op de verdiepingen waar een verblijfsruimte is. In de meeste gevallen hangt de rookmelder in de gang of overloop.

Huurt u een woning?

De eigenaar is verantwoordelijk voor rookmelders in de woning. Heeft u nog geen rookmelders in uw woning hangen? Neem dan contact op met uw verhuurder.

Waar plaatst u een rookmelder?

Het plaatsen is makkelijk. Maar op welke plaats hangt u de melder precies en hoe doet u dat? Welke rookmelder kunt u het beste kopen? En hoe onderhoudt u uw rookmelders? Kijk voor meer informatie naar een film van de brandweer Gelderland-Zuid.

Meer nieuws

Al het nieuws