Lees pagina voor

Zonnepanelen en het elektriciteitsnetwerk

25 mei 2022

In de gemeente Wijchen liggen steeds meer zonnepanelen op daken van inwoners en bedrijven. Daar zijn we trots op! Duurzame energie opwekken is een belangrijke ontwikkeling. De vraag naar elektriciteit neemt ook steeds meer toe. We horen dat dit niet altijd goed samen gaat.

Overbelast netwerk

Op een zonnige dag raakt het elektriciteitsnetwerk regelmatig overbelast. Dat komt omdat zonnepanelen dan teveel duurzame energie opwekken. Hierdoor gaan omvormers uit en dat is vervelend voor u. U mist dan een deel van de opbrengst.

Samen zoeken naar oplossingen

Liander werkt in onze gemeente al aan het versterken van het elektriciteitsnetwerk. De gemeente Wijchen wil graag samen met Liander zoeken naar de mogelijke oorzaken én oplossingen voor het probleem. Een stabiel elektriciteitsnetwerk is belangrijk omdat we steeds meer duurzame energie opwekken. 

Gaan uw zonnepanelen uit op een zonnige dag?

Voordat we met Liander in gesprek gaan willen we graag weten in welke straten en buurten het probleem speelt. Gaan uw zonnepanelen op een zonnige dag uit? Geef het aan ons door! Eén melding doorgeven is voldoende.

Melding zonnepanelen gaan uit doorgeven

We houden u op de hoogte

We verwachten dat we na de zomervakantie een eerste beeld van de oorzaken en oplossingsrichtingen hebben. Wij houden u op de hoogte!

Meer nieuws

Al het nieuws