Lees pagina voor

Column: Even voorstellen

1 augustus 2022

Toen de vraag kwam wie interesse heeft voor het wethouderschap zette mij dat zeker aan het denken. Ik had een mooie baan en 4 periodes raadservaring. Om dan de stap naar het wethouderschap te zetten, is een keuze die je niet zomaar maakt. En zeker niet alleen. Thuis en op mijn werk heb ik daar verschillende keren aan de keukentafel over gesproken. Na deze gesprekken groeide mijn enthousiasme. Ik kreeg nú de kans om een rol als bestuurder aan te pakken. En ik ben de uitdaging aangegaan.

Mooie portefeuille

Op 26 april ging ik als wethouder aan de slag. Met een mooie portefeuille voor de volgende 4 jaar. Ik mag aan de slag met alles wat we samen delen in de openbare ruimte. Dat gaat van verkeer en vervoer tot natuur en milieu. En van afvalinzameling tot archeologie. Ook het maatschappelijk vastgoed heb ik onder mijn hoede. We gaan hard werken aan de verduurzaming van deze gebouwen, zodat we er elkaar nog lange tijd kunnen blijven ontmoeten.

We spreken elkaar!

Het is een portefeuille waarbij inwoners graag het gesprek met je voeren. Het gaat namelijk om hun eigen woonomgeving. Ik probeer dat zoveel mogelijk in te passen en laat me daarbij graag ondersteunen door de mensen van de werkorganisatie. Vanuit het college houd ik ook de contacten met de leefbaarheidsgroepen. Zo werken we samen aan een prettige woon- en leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt.

Twan van Bronkhorst
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws