Lees pagina voor

Column: Week van lezen en schrijven

9 september 2022

Toen ik nog een jochie was ging ik naar de Paulusschool in Wijchen-Noord. Lezen en schrijven deed ik toen niet graag. Ik leerde liever over rekenen en aardrijkskunde.  Op de middelbare school ontdekte ik hoe belangrijk het is om goed te kunnen lezen en schrijven. Ik kreeg er steeds meer plezier in. Tegenwoordig neem ik zelfs dikke boeken mee als ik op vakantie ga. En geniet ik echt van lezen.

5% van de inwoners

In Wijchen heeft 5% van de volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met het gebruik van een computer of smartphone. Wij willen dat iedereen mee kan doen. Daarom vragen we inwoners van de gemeente Wijchen, taalnetwerken en bedrijven om tijdens de Week van lezen en schrijven in actie te komen. Deze is van 8 tot en met 14 september.

Actieve week

Ook Wijchen verbindt zich dit jaar actief aan deze week. Burgemeester Van Beek en ik gaan de ‘Escapekoffer’ oplossen. Met deze koffer ervaren we hoe lastig het is als je niet (goed) kunt lezen. Ook breng ik een bezoek aan de Taalklas van het ROC in Wijchen. Om het belang van lezen en schrijven te onderstrepen. En om te vertellen wat het voor mij betekent om goed te kunnen lezen en schrijven.

Nick Derks
Wethouder

Meer informatie

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Kijk op de website van Stichting Lezen en Schrijven (Deze link gaat naar een externe website) of bel naar 0800 – 023 44 44. U kunt ook eens langsgaan bij de Bibliotheek van Wijchen. U krijgt dan hulp. Leren kan vaak gratis, ook bij u in de buurt!

Meer nieuws

Al het nieuws