Lees pagina voor

Moeite met fietsen? Leen de duofiets!

12 september 2022

Genieten van de omgeving en lekker in beweging zijn. Met een duofiets is dit ook mogelijk voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen.

Met gemak op pad

Een duofiets is een fiets waarop twee mensen naast elkaar kunnen zitten en één persoon de fiets bestuurt. Doordat de fiets drie of vier wielen heeft, blijft de fiets moeiteloos in balans.

Duofiets nu ook in Wijchen

In steeds meer gemeenten kunnen inwoners een duofiets lenen. Voor de inwoners van Bergharen, Leur en Hernen kon dit al bij de “Zandloper” in Bergharen. Sinds kort kunnen inwoners van Wijchen ook een duofiets lenen bij het Odensehuis Animi Vivere. Hoe u de duofiets kunt lenen, leest u hieronder.

Gratis lenen van de duofiets

U kunt de duofiets gratis lenen. Dat werkt zo: eerst reserveert u de duofiets bij het Odensehuis Amini Vivere. Het Odensehuis vraagt u daarbij om een legitimatiebewijs. Na het reserveren kunt u de duofiets gebruiken. Hoe u kunt reserveren leest, u hieronder.

Hoe kunt u reserveren?

U kunt de duofiets reserveren aan de bar van ontmoetingscentrum ’t Kompas in het Odensehuis Animi Vivere. Dit kan wekelijks van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00. Het adres van het Odensehuis Animi Vivere en ontmoetingscentrum ’t Kompas is Passedwarsstraat 69B in Wijchen.

U kunt de duofiets ook reserveren door te bellen naar 024 3017506. U kunt het beste bellen van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 16.00. Meer informatie over het Odensehuis van Wijchen vindt u op de website van Animi Vivere (Deze link gaat naar een externe website).

Feestelijke onthulling

Op vrijdag 9 september onthulden Wethouder Bea Schouten en aanwezigen de nieuwe duofiets in het Odensehuis. Een vrijwilliger en een bezoeker van het Odensehuis presenteerden de duofiets eerst op een rode loper. Hierna verwijderde Bea Schouten de strik om de fiets en was de uitleen van de fiets officieel “geopend”.

Meer nieuws

Al het nieuws