Lees pagina voor

Extra aandacht voor mantelzorgers

9 november 2022

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. De gemeente Wijchen ondersteunt mantelzorgers op verschillende manieren.

In de gemeente Wijchen zorgen 12.000 mantelzorgers voor een ander. Het zijn onzichtbare helden die zorgen voor een zieke partner, familielid, vriend of buur. Daarom verdienen ze steun en complimenten.

Mantelzorgwaardering

Ben je mantelzorger en zorgde je in 2022 minimaal drie maanden elke week minimaal 8 uur voor iemand? Misschien heb je dan recht op de Mantelzorgwaardering. Dit is één keer een bedrag van € 150. Die persoon die je helpt, kan deze waardering aanvragen via de website van het Sociaal Wijkteam Wijchen (Deze link gaat naar een externe website).

10 november: Dag van de Mantelzorg

Ontvang jij zelf zorg? Of ken je iemand die voor een ander zorgt? Geef deze persoon eens een extra compliment of een schouderklop. Dat mag natuurlijk altijd, maar denk er op de Dag van de Mantelzorg nog eens extra aan!

Extra ondersteuning

MantelzorgNL deed onderzoek naar de wensen van mantelzorgers. Met deze uitkomsten gaan we in Wijchen aan de slag om mantelzorgers beter te ondersteunen. In het document ‘8 beloften aan de mantelzorg’ (PDF, 158.1 kB) ziet u hoe we dat doen.

Meer nieuws

Al het nieuws