Lees pagina voor

Beheerplan voor overlast gevende planten

17 februari 2023

In 2023 maakt een extern adviesbureau een beheerplan voor het bestrijden van de planten die overlast geven in de gemeente Wijchen. Bijvoorbeeld de Reuzenbereklauw, Ambrosia, Japanse Duizendknoop en Jacobskruid. In dit plan staat straks waar welke soorten voorkomen en hoe we deze het beste kunnen bestrijden. Waar dat nodig is komt er advies op maat. We gebruiken het plan straks ook om u advies te geven over de bestrijding van deze planten in uw eigen tuin. We verwachten dat het plan eind 2023 klaar is.

Bestrijding in uw tuin

Staat een van bovenstaande planten in uw eigen tuin? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Op de pagina Planten en bestrijding leest u meer informatie over hoe u de planten kunt bestrijden. U kunt ook een informatiefolder opvragen bij Patricia van Wolferen. Stuur hiervoor een mail naar p.van.wolferen@drutenwijchen.nl 

Meer nieuws

Al het nieuws