Lees pagina voor

Geen wekelijkse inzameling van gft-afval deze zomer

1 maart 2023

De wekelijkse zomerinzameling van gft-afval gaat in juli en augustus in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen niet door. Dit jaar zamelt Dar in de gemeente Wijchen het hele jaar door het gft-afval iedere 2 weken in.

Niet genoeg extra chauffeurs en beladers

Ook in de afvalsector is het moeilijk om aan personeel te komen. Dar heeft hier helaas al een tijd mee te maken. Tot nu toe heeft Dar vanwege personeelstekort nog geen routes voor het ophalen van afval in de Dar-regio hoeven schrappen. Hier komt in de vakantiemaanden juli en augustus van dit jaar verandering in. Er zijn in deze maanden onvoldoende extra chauffeurs en beladers voor het wekelijks ophalen van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).

Dar zamelt gft-afval elke 2 weken in

De gemeenten in de Dar-regio maken ieder zelf de keuze wanneer de zomerinzameling start of eindigt. Voorgaande jaren zamelde Dar in de gemeente Wijchen het gft-afval in de maanden juni, juli en augustus elke week in. Dat gaat dit jaar niet door. Dar haalt deze zomer, net als in de rest van het jaar, iedere 2 weken het gft-afval op in de gemeente Wijchen. Een aanvulling op het bericht: De niet gemaakte kosten gaan we verrekenen. Op termijn gaan inwoners van de gemeente Wijchen hier financieel van profiteren.

Afvalwijzer en Dar app

De digitale afvalwijzer (Deze link gaat naar een externe website) en de Dar app past Dar natuurlijk aan zodat u precies weet wanneer Dar uw gft-afval inzamelt. Ook deelt Dar in de digitale afvalwijzer en Dar app tips over gft-afval scheiden in de zomer. En het zoveel mogelijk voorkomen van bijvoorbeeld stank.

Meer nieuws

Al het nieuws