Lees pagina voor

Iemand voordragen voor de Lintjesregen 2024? Doe het nu!

2 mei 2023

Voordat een Koninklijke onderscheiding tijdens de Lintjesregen wordt uitgereikt, is al veel werk verzet. Dit traject vraagt het een en ander van de aanvrager én van mensen die de voordracht ondersteunen. Het totale proces voor de toekenning van een Lintje bestaat uit 7 stappen. Daarom moet de complete aanvraag vóór 1 juli 2023 binnen zijn.

Wie kan een lintje krijgen?

Elke vereniging, instelling of stichting wordt ondersteund door mensen die zich jarenlang vrijwillig inzetten. Zij zitten bijvoorbeeld in het bestuur, organiseren allerlei activiteiten, draaien bardiensten, geven cursussen of werken voor goede doelen of een kerkelijke gemeenschap. Zij doen dit al 15 jaar of langer. Is het niet mooi om hun inzet tastbaar te maken met een Koninklijke onderscheiding?

Wat moet u doen?

De eerste stap in de procedure is het invullen en verzenden van het verzoekformulier Koninklijke onderscheiding. Aanmelden kan via onze pagina Koninklijke onderscheiding. Vul het formulier in en verzend de gegevens. Daarna neemt de kabinetsmedewerker van de gemeente Wijchen contact met u op. Van haar ontvangt u het volledige aanvraagformulier en hoort u wat u verder moet doen.

Heeft u vragen?

Wilt u graag eerst persoonlijk contact of heeft u nog vragen over de procedure? Neem dan contact op met Sandra Langeslag. Zij is bereikbaar via e-mail kabinetszaken@wijchen.nl of u kunt haar bellen via 088 432 71 10.

Meer nieuws

Al het nieuws