Lees pagina voor

Een groener Wijchen

8 mei 2023

We hebben steeds vaker te maken met hoosbuien en met perioden van extreme hitte. We gaan samen met u aan de slag om de gemeente beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen.

Kom ook in actie voor een groener Wijchen!

Heeft u ook wel eens last van de hitte in de zomer? Of van wateroverlast bij een flinke regenbui? Planten geven verkoeling en zorgen dat regenwater goed de grond in kan. Vervang dus wat tegels voor planten, struiken of een boom.

Groenmarkt op 13 mei

Die tegel mag u zaterdag 13 mei gratis inleveren op onze groenmarkt. Kom naar het centrum van Wijchen en krijg voor de tegel die u inlevert een paar plantjes. Per huishouden mag u 1 tegel inleveren. Ook verloten we regentonnen. En er staat een grabbelton met leuke prijsjes, zoals vogelhuisjes, regenmeters en thermometers. Voor alle kinderen is er een groen cadeautje. Reden genoeg dus om zaterdag 13 mei tussen 10.00 en 14.00 uur naar de Markt in Wijchen te komen!

Nieuwsgierig wat we nog meer doen?

Kijk voor meer informatie en aankomende activiteiten op onze projectpagina Een groener Wijchen.

Meer nieuws

Al het nieuws