Lees pagina voor

Hoe kunnen we goed samenwerken aan een mooi en sterker Wijchen?

15 mei 2023

De maatschappij verandert steeds. En daarmee de wensen van de samenleving ook. Inwoners, ondernemers en organisaties willen steeds meer meedenken over de plannen van de gemeente. En de gemeente wil graag meer gebruik maken van uw kennis en ervaring. Zoals beschreven in Strategisch Kompas Wijchen2035, dat vraagt om een krachtige samenwerking met u. Nu en in de toekomst. Hoe kan de gemeente deze samenwerking goed organiseren?

Eén gemeente, heel veel meningen

Voor elke inwoner is de behoefte aan samenwerken met de gemeente anders. Het is belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om hierover zijn of haar mening te geven. Daarom gaan wij de aankomende twee maanden deze meningen verzamelen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, doen we dat op verschillende manieren.

Denk mee

Op de site van de gemeente staan van 15 mei tot en met 21 juni twee mogelijkheden om antwoord te geven op een aantal vragen. Antwoord geven kan door het invullen van de vragenlijst of door het swipen van stellingen. Vindt u het prettiger om de vragen op papier te beantwoorden? Dat kan op verschillende plekken binnen de gemeente. Zoals in het Huis van de gemeente, de bibliotheek of plekken in de dorpskernen. Daarnaast organiseren wij bijeenkomsten.

Praat mee in het Participatiecafé!

Tijdens twee bijeenkomsten gaan wij graag in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties. De eerste bijeenkomst is online op maandagavond 19 juni, van 19.00 tot 21.00 uur. En op woensdag 21 juni organiseren wij in het Huis van de gemeente, van 19.30 tot 21.30 uur, het Participatiecafé. Tijdens deze interactieve bijeenkomst kunt u deelnemen aan verschillende workshops en gesprekken. Daarnaast zijn er ‘stands’ waar u de enquête of swipocratie kunt invullen en met de burgemeester en aanwezige ambtenaren van gedachten kunt wisselen.

Aanmelden

Aanmelden voor de online bijeenkomst of het Participatiecafé is gewenst. Stuur hiervoor een mail naar wijchen2035@wijchen.nl.

Meer informatie en de laatste updates zijn te vinden op de projectpagina Samenwerken aan een krachtig Wijchen.

Meer nieuws

Al het nieuws