Lees pagina voor

Column: Naar ‘Een Groener Wijchen’

24 mei 2023

Zaterdag 13 mei, het was een prachtige zonovergoten dag, stond de gemeente op de Markt voor de aftrap van de klimaatcampagne ‘Een groener Wijchen’. Met deze campagne gaan we de komende 3 jaar aandacht vragen voor klimaatverandering.

Ik kwam iets voor 10 uur aan op de markt en was stomverbaasd: het was al druk! Mensen kwamen veelal samen, vaak ook met kinderen, om informatie te krijgen. Natuur Wijchen, IVN Rijk van Nijmegen en de gemeente zelf met vijf enthousiaste medewerkers gaven informatie over de voordelen van vergroenen. De natuur, insecten en wij mensen zelf hebben daar profijt van.
Door stenen uit de tuin te halen, planten erin te zetten, regenwater op te vangen en vast te houden kan iedereen zelf ervaren dat de natuur verbetert. Je krijgt meer insecten en het is minder warm in de tuin. Een groene tuin helpt ook om te ontspannen. Op vakantie gaat iedereen graag de natuur in om te ontspannen. Een eigen groene tuin heeft ook zo’n ontspannend effect.

Veel mensen brachten een steen mee en kregen in ruil daarvoor drie mooie planten mee. En 66 mensen hebben een kaartje ingevuld met hun motivatie om te vergroenen. Onder hen hebben we 10 regentonnen verloot.
Ik vond het een fijne aftrap. Met zoveel enthousiasme onder onze Wijchense inwoners lukt het wel om de komende jaren onze eigen tuinen en daarmee Wijchen groener te maken! 

Bea Schouten
Wethouder klimaat en energie

Foto door Henk Hulshof
Foto door Henk Hulshof

Meer nieuws

Al het nieuws