Lees pagina voor

Column Burgemeester

15 november 2023

Keuzes

Eerder dan gepland, eerder dan verwacht en misschien eerder dan gehoopt. U mag op 22 november weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. U kunt stemmen op heel wat (nieuwe) politieke partijen. Om u te helpen bij uw keuze, zijn er verschillende stemwijzers. Algemene stemwijzers, stemhulpen op basis van historisch stemgedrag van de partijen, of op basis van bepaalde onderwerpen, stemhulpen voor specifieke groepen. De keuze is reuze.

De zorg betaalbaar en toegankelijk houden, immigratie, klimaat, bestaanszekerheid, wonen, vertrouwen in de overheid... Er is de afgelopen weken veel over gezegd en geschreven. Het zijn onderwerpen die ook u raken. U heeft vast ideeën hoe we om moeten gaan met deze vraagstukken. Daarom is het mooi dat we in Nederland echt kunnen kiezen voor de partij die het beste bij ons past.

Ik hoor vaak: ‘maar ze doen niet wat ze beloven tijdens de campagne’. Dat is ook wel te begrijpen. Partijen moeten samen een coalitie vormen. Dat is een kwestie van geven en nemen. Maar het is wel degelijk uw stem die de koers bepaalt voor de komende vier jaar. Elke stem telt!

Renske Helmer-Englebert
Burgemeester gemeente Wijchen

Meer nieuws

Al het nieuws