Lees pagina voor

Zilveren Draagspeld voor Piet Zwinkels

28 maart 2024

Woensdagavond 27 maart kreeg de heer Piet Zwinkels uit Wijchen een Zilveren Draagspeld. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze aan hem uit in ’t Mozaïek. De bijeenkomst van de deelnemersraad van Stichting Groene Grasvelden werd hiervoor onderbroken.

De heer Zwinkels leverde een belangrijke en zichtbare bijdrage aan het Wijchense sport- en cultuurleven.

Piet Zwinkels laat een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel zien. Naast een drukke baan is hij sinds 1994 actief als vrijwilliger. In veel verschillende posities. Hij was bijvoorbeeld lid van de medezeggenschapsraad basisschool ’t Kraaiennest, trainer bij sc Woezik en organisator Grootven toernooien. En niet te vergeten ook voorzitter van bestuur Stichting multicultureel centrum ’t Mozaïek en vrijwilliger vluchtelingenwerk Wijchen. Daarnaast is hij nu secretaris van de landelijke Stichting Effecten Groeiremming en energiecoach.

Hij heeft veel kennis van projectorganisatie en bijzonder veel belangstelling voor hoe processen lopen. Met altijd een scherp oog voor de financiële onderdelen zette hij zich de laatste 8 jaar ook sterk in als voorzitter van Stichting Groene Grasvelden. En was daarbij altijd op zoek naar het gemeenschappelijk belang en draagvlak onder alle betrokken partijen. Piet Zwinkels is een graag gezien bestuurder, actief, sociaal en met een grote daadkracht.

Heer Zwinkels stopt als voorzitter van de Stichting Groene Grasvelden. Het college van burgemeester en wethouder waardeert zijn inzet enorm en beloont hem met een Zilveren Draagspeld.

Meer nieuws

Al het nieuws