Lees pagina voor

Column: ‘t Is een kwestie van geduld…

10 april 2024

Rustig wachten op de dag dat Hart van Zuid klaar is. Het lijkt op de eerste zin van een lied van Rowwen Hèze. We hebben de volgende stap gezet in de verbetering van het voorzieningenhart in Wijchen-Zuid. Maar het geduld van veel inwoners, ondernemers, de school, het wijkcentrum en zorgpartijen wordt op de proef gesteld. De voorbereidingen duren al zo’n zeven jaar. En nog steeds is er buiten geen verandering te zien.

Waarom duurt het zo lang? Regelmatig krijg ik deze logische en terechte vraag. Het is een ingewikkelde puzzel. Met veel betrokken partijen. Al deze partijen willen hetzelfde: een bruisende plek waar inwoners elkaar ontmoeten, winkelen, sporten, zorg kunnen krijgen en naar school gaan. Zodat Wijchen-Zuid ook in de toekomst een fijne plek blijft om te wonen en te leven.

Dat de puzzel ingewikkeld is komt doordat de ruimte beperkt is. De wensen en eisen overlappen elkaar soms, of zijn tegenstrijdig. En doordat er veel gemeenschapsgeld mee is gemoeid. Ook willen we iedereen zo goed mogelijk betrekken bij het maken van de plannen. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak. En dat kost tijd. Want het gaat om grote veranderingen voor omwonenden, betrokken organisaties, ondernemers en wijkbewoners. Het raakt sommigen in hun persoonlijke leefsituatie.

Ik ben blij dat de puzzel steeds meer vorm krijgt. Door goede samenwerking en met een gezonde dosis doorzettingsvermogen gloort er een mooi resultaat. Een bruisend en vitaal voorzieningenhart waar de huidige en toekomstige bewoners van Wijchen-Zuid nog lang plezier van hebben. Ik ga er vanuit dat ons en uw geduld straks wordt beloond!

Geert Gerrits
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws