Lees pagina voor

Plan voor buurtsuper en appartementen in Witte Huis Alverna

17 april 2024

Het Wijchense college van burgemeester en wethouders heeft principemedewerking verleend aan een plan voor een buurtsuper met appartementen in het Witte Huis op Alverna. De eigenaar kan zijn plannen nu verder uitwerken. Hierbij horen onderzoeken en overleg met de omgeving.

Wethouder Geert Gerrits: “Mooi dat we weer een plan voor een buurtsuper op Alverna hebben. Ook extra appartementen zijn meer dan welkom. We hebben het plan globaal getoetst op beleid, regelgeving en ruimtelijke kaders. Dat is de eerste stap”. De eigenaren kunnen het plan nu verder uitwerken, en onderbouwen op basis van onderzoeken. Eén van de voorwaarden die de gemeente heeft meegegeven is dat er voldoende ruimte moet zijn voor parkeren.

In gesprek met de buurt

Daarnaast moet de eigenaar in gesprek gaan met de buurt. Wethouder Geert Gerrits: “Het doel hiervan is om te kijken of en hoe zij de plannen verder kunnen verbeteren. Door te luisteren naar wat de buurt belangrijk vindt. Weten waar zorgen en wensen zitten. En kijken waar je kunt meebewegen. Maar ook door ook uitleg te geven waar het niet mogelijk is om mee te bewegen.”

Monumentenstatus

Het Witte Huis heeft kort geleden een monumentenstatus gekregen. De buitenmuren en het dak moeten blijven zoals ze nu zijn. Aanpassingen aan de gevels en het dak mogen, als de monumentencommissie daarmee akkoord gaat. Aanpassingen binnenin het gebouw zijn toegestaan.

Vervolg

De eigenaar werkt zijn plan verder uit. Daarna stuurt hij zijn plan opnieuw naar de gemeente. Dan beoordeelt de gemeente het plan en kan zij een definitief besluit nemen.

Meer nieuws

Al het nieuws