Lees pagina voor

Column: Succes voor alle examenleerlingen!

15 mei 2024

Met de lente in volle bloei en de meivakantie achter ons, nadert een tijd van grote spanning! Als wethouder van Onderwijs wil ik jullie succes wensen voor de aankomende examens.

Jullie hebben een aantal jaren hard gewerkt om hier te komen. De komende weken worden jullie nog eens flink uitgedaagd. Onthoud dat deze examens een kans zijn om te laten zien wat jullie weten en kunnen. En wees trots op alles wat jullie hebben bereikt tot nu toe. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Of toch niet? Het einde komt in zicht, dus misschien geeft dat juist wat extra moed.

Voor alle ouders, verzorgers en familieleden zou ik willen zeggen: succes met spanning en de zenuwen de komende periode….. Je hebt je kind zien groeien en bloeien. Nu is het tijd om hem of haar te ondersteunen terwijl ze deze spannende periode ingaan. We kennen toch allemaal dat gevoel nog van “onze” examens, althans ik wel. De dag van de uitslag angstvallig rondom de telefoon cirkelen is van alle tijden. Wachten op het verlossende telefoontje of juist niet. En dan volgt de ontlading. Heerlijk toch? Die welverdiende ontspanning na al dat zwoegen.

Laten we dus samen uitkijken naar deze tijd van verandering. Vol vertrouwen in wat de toekomst brengt en in de talenten van alle examenleerlingen die Wijchen kent. Iedereen bereikt op zijn of haar eigen manier geweldige dingen.

Ik wens jullie allen een succesvolle examenperiode en veel succes met de keuzes die hierop volgen. Hierna mag je echt zelf kiezen welke kant jij je leven opstuurt. Zet hem op allemaal! Als ik in de maand juni door onze gemeente fiets dan hoop ik op veel plekken de welbekende vlag met boekentas buiten te zien hangen, zo ook bij “ons” thuis.

Martijn Derks
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws