Lees pagina voor

Column: Stof tot nadenken

22 mei 2024

Daags na het Koningsweekend startte de sloop (oogst) van het oude gemeentekantoor aan de Kasteellaan. Vooraf zijn alle herbruikbare materialen er al zorgvuldig uitgehaald. Maar ook de bakstenen en het beton worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

De eerste echte stofwolken, die horen bij brekend beton, vertonen hun grauwe gezicht aan de omgeving. Misschien zit daartussen nog wel een vleugje ambtelijk stof uit vervlogen tijden? Hier en daar blijft een voorbijganger stilstaan. Een zware machine knijpt de restanten tot kleine brokken. Omwonenden en bezoekers van het centrum ontkomen niet aan het tijdelijke gedonder en geraas. De bouwers doen hun best om de overlast te beperken.

Als het stof straks is neergedwarreld, start de bouw van zo’n honderd nieuwe woningen, een parkeergarage, mooie pleinen en een grand-café. Een prachtige uitbreiding van ons centrum. Een fijne plek om straks te wonen en te werken. Geschikt voor een heerlijke wandeling van ons kasteel naar de groene oevers van het Wijchens Meer. En bezoekers kunnen straks met hun fiets of auto weer dicht en veilig bij het centrum parkeren.

Voor het zover is, zal er nog het nodige stof opwaaien en neerdwarrelen. Voor de één een logisch gegeven, voor de ander heel vervelend. Niet fijn. Maar we kunnen nog steeds geen ei bakken zonder de schil te breken. Het resultaat zal straks voor heel veel mensen heerlijk smaken. Stof tot nadenken.

Geert Gerrits
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws