Lees pagina voor

Koninklijke Erepenning voor v.v. Niftrik

24 juni 2024

Zondag 23 juni is in Niftrik een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de oudste voetbalvereniging van gemeente Wijchen.

Het was een weekend vol feestelijke activiteiten op het terrein rond verenigingsgebouw De Waayershof. Na de indrukwekkende verhalen van Guus Hiddink, betrad burgemeester Renske Helmer-Englebert het podium voor een bijzondere mededeling. Zij had de eer én het genoegen te vertellen dat het niemand minder dan Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om voetbalvereniging Niftrik de Koninklijke Erepenning toe te kennen.

Deze bijzondere eer komt maar heel weinig voor in Nederland. Dit Koninklijke ereteken wordt – onder strikte voorwaarden – verleend aan jubilerende verenigingen, stichtingen of instellingen die minimaal een eeuw oud zijn. v.v. Niftrik hoort nu bij dat selecte groepje.

Op donderdag 24 juli 1924 werd in Niftrik een voetbalclub opgericht onder de naam Juliana. Daarmee is voetbalvereniging Niftrik de oudste club van de gemeente Wijchen. Later bleek dat deze naam al bestond en werd de club omgedoopt tot DOV; Door Oefening Voldoening. Weer later werd het Niftriks Voetbal Vereniging om als laatste te veranderen in v.v. Niftrik.

Momenteel telt de vereniging zo’n 222 leden en heeft aardig wat sportieve prestaties op haar naam staan. De eerste kampioenschappen werden in 1950 en in 1960 behaald. Het laatste kampioenschap was in 2016.

Ook stimuleert de vereniging sport en beweging onder de jeugd. Hiervoor is de samenwerking gezocht met de korfbalvereniging en voetbalvereniging in het naastgelegen dorp Balgoij.

Voetbal als verbinding

De vereniging heeft ook een verbindende factor in het 450 inwoners tellende dorp en daarbuiten. Regelmatig organiseren zij activiteiten en evenementen in het plaatselijke verenigingshuis. Bij de organisatie, maar ook voor het begeleiden en trainen van de elftallen, kunnen zij rekenen op veel vrijwilligers.

Voltallig bestuur v.v. Niftrik samen met burgemeester Renske Helmer-Englebert
Voltallig bestuur v.v. Niftrik samen met burgemeester Renske Helmer-Englebert

Meer nieuws

Al het nieuws