Lees pagina voor

GFT scheiden in de zomer

10 juli 2024

We delen deze zomer graag een aantal tips met u over het tegengaan van overlast door de groencontainer. Het is vervelend als er van alles onder in uw groencontainer achterblijft, wanneer deze al door de Dar is geleegd. Dat kan in de zomer gebeuren als het warmer wordt. Groente-, fruit- en tuinafval veranderen dan sneller in compost. Wat kunt u daaraan doen?

Etensresten zoals vis- en vleesafval in de groencontainer kunnen leiden tot maden. Dat ziet er niet fris uit. Toch is het belangrijk dat etensresten in de groencontainer belanden.

Tip 4: Stro, kranten of mottenballen

Zowel kranten als stro nemen vocht op, waardoor je groencontainer een minder interessant klimaat wordt voor maden. Wikkel vlees en vis in een krant. Leg een krant of stro onder in de container. Stro is een betere keuze, omdat dat ook nog eens biologisch afbreekbaar is. Een netje met mottenballen geeft ook goede resultaten. En maden houden ook niet van kokend heet water met een scheut azijn of groene zeep. Kijk gewoon wat voor u het beste werkt.

Meer nieuws

Al het nieuws