Lees pagina voor

Onderzoek naar nieuw sportpark en woningbouw aan Havenweg

10 juli 2024

Gemeente Wijchen gaat het terrein tussen de Havenweg en Graafseweg in Wijchen kopen. Zo kan de gemeente een lang lopende rechtszaak beëindigen met de eigenaren van de grond. De gemeente wil dit terrein en omgeving graag een maatschappelijk doel geven.

Kansen

De vier sportverenigingen rondom de Wijchert en Alverna willen elkaar versterken. Samen met hen gaat de gemeente de mogelijkheden onderzoeken van een gezamenlijk sportpark, dat opschuift richting de Havenweg. Zo kan er op de vrijkomende plekken mogelijk ruimte voor woningbouw ontstaan. Natuurlijk met respect voor de groene omgeving.

Verkenning

De gemeenteraad heeft op 2 juli besloten om deze kansen voor sport en woningbouw samen met alle betrokken partijen verder te verkennen. Deze verkenning start direct na de zomer.

Meer nieuws

Al het nieuws