Lees pagina voor

Samenwerken aan een krachtig Wijchen

Voor elke inwoner is de behoefte aan samenwerken met de gemeente anders. We zijn benieuwd hoe u hierover denkt. Geef daarom nu uw mening!

Denk mee

Vult u de enquête in?

Enquête (Deze link gaat naar een externe website)

De vragen beantwoorden kost u maximaal 10 minuten tijd. U hoeft hierbij niet uw naam te vermelden. Dit mag uiteraard wel. Als u dit doet, houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen.

Swipe mee

U maakt keuzes tussen een aantal stellingen. Dat gaat snel en gemakkelijk op uw telefoon en kost u ongeveer 3 minuten tijd. Ook hierbij hoeft u niet uw naam te vermelden. Tenzij u graag op de hoogte wordt gehouden over de ontwikkelingen.

Swipocratie – Hoe u het ziet (Deze link gaat naar een externe website)

Praat mee, online of in het Participatiecafé!

Tijdens twee bijeenkomsten gaat de gemeente in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties:

Aanmelden voor de online bijeenkomst of het Participatiecafé is gewenst. Stuur hiervoor een mail naar wijchen2035@wijchen.nl.

Gemeente Wijchen kijkt uit naar een krachtige samenwerking met u!

Waarom wil de gemeente mijn mening weten?

Omdat we graag samen met u ervoor zorgen dat Wijchen een fijne woon-, werk- en verblijfplek blijft.
De maatschappij verandert steeds. En daarmee de wensen van de samenleving ook. Inwoners, ondernemers en organisaties willen steeds meer meedenken over de plannen van de gemeente. En de gemeente wil graag meer gebruik maken van uw kennis en ervaring. Zoals we hebben beschreven in het Strategisch Kompas Wijchen 2035: De kracht van Wijchen. Daarvoor is een krachtige samenwerking tussen gemeente en inwoners, ondernemers en organisaties erg belangrijk.

Waar gaat de enquête over?

Door antwoord te geven op de vragen in de enquête, vertelt u de gemeente bij welke onderwerpen u en/of uw organisatie betrokken wil zijn. En op welke manier. Maar ook met welke ideeën u zelf - samen met de gemeente - aan de slag wil. Uw antwoorden helpen de gemeente om de samenwerking goed te organiseren. Invullen van de enquête kost u maximaal 10 minuten tijd. U hoeft hierbij niet uw naam te vermelden. Dit mag uiteraard wel. Als u dit wel doet, houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wat is swipocratie?

Als u op de link klikt, komt u op een website uit. Op deze site geeft u uw mening door te ‘swipen’. Dit houdt in dat u een aantal stellingen krijgt. Per stelling geeft u aan of u hiermee eens bent of niet. U hoeft hierbij niet uw naam te vermelden. Dit mag uiteraard wel. Als u dit wel doet, houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wat houdt het Participatiecafé in?

Op woensdag 21 juni organiseren wij in het Huis van de gemeente, van 19.30 tot 21.30 uur, het Participatiecafé. Dit is een interactieve bijeenkomst waarbij u meedoet aan verschillende workshops en gesprekken. Daarnaast zijn er ‘stands’ waar u de enquête of swipocratie kunt invullen en met de burgemeester en ambtenaren van gedachten kunt wisselen.
Aanmelden voor het Participatiecafé is gewenst. Stuur hiervoor een mail naar wijchen2035@wijchen.nl.

Wat houdt de online bijeenkomst in?

Lukt het u niet om naar het Participatiecafé te komen? Maar wilt u wel graag in gesprek met de burgemeester over samenwerken met de gemeente? Op maandagavond 19 juni, van 19.00 tot 21.00 uur organiseren we een online bijeenkomst via Teams Microsoft. Ook dan doet u mee aan workshops. Deze duren ongeveer 20 minuten. Daarnaast kunt u de swipocratie invullen.

Wat gaan jullie doen met de opgehaalde informatie?

Die gebruiken we om een plan te maken over hoe wij de samenwerking met inwoners, ondernemers en organisaties goed kunnen organiseren. Hierdoor weet u beter wat u van ons kan verwachten. Ook weten wij beter hoe we met u kunnen samenwerken.

Wanneer is het klaar?

Eind dit jaar is het klaar. Dat wil zeggen dat de gemeenteraad er een besluit over genomen heeft.

Waarom duurt dat zo lang?

We moeten eerst alle informatie verzamelen. Die zetten we in een notitie. De notitie leggen we nog een keer voor aan de inwoners die meegedaan hebben. We vragen of de inhoud van de notitie akkoord is. Dan maken we er een definitief stuk van. Dat gaat naar het college van burgemeester en wethouders. Als die een positief besluit hebben genomen gaat het naar de raad.

Wat gebeurt er als het college of de raad niet positief beslist?

Dan kijken we wat eraan veranderd moet worden. Dat passen we aan. Daarna gaat het opnieuw naar het college en/of de raad. Uiteindelijk zal er altijd een positief besluit komen.

Wat gebeurt er na het besluit van de raad?

Dan gaan we de regels en afspraken invoeren. Dit doen we door ze te delen op de website van de gemeente, zodat iedereen ze kan lezen.

Als ik het niet begrijp, kan ik dan iemand vragen om het uit te leggen?

Ja, dan kan. Hiervoor belt u met de gemeente op telefoonnummer 088 432 70 00.