Lees pagina voor

Subsidies welzijn

De gemeente geeft subsidie aan inwoners, organisaties en verenigingen die iets voor de Wijchense samenleving doen. Daarbij kunt u denken aan activiteiten voor zorg, kunst, sport, cultuur jeugd- en ouderenwerk.

Welke subsidies zijn er?

Er zijn twee soorten subsidies:

  1. Een structurele subsidie krijgt u voor 1 tot maximaal 4 jaar. Na 4 jaar kan de gemeente opnieuw besluiten een jaarlijkse subsidie te geven.
  2. Een incidentele subsidie krijgt u voor een bijzonder, vernieuwend project of activiteit. U kunt de activiteit of het project niet uit uw normale middelen betalen. U kunt deze subsidie maximaal 4 keer krijgen.

Incidentele Subsidie aanvragen en verantwoorden

Verenigingen of organisaties kunnen ook een subsidie aanvragen voor éénmalige activiteiten en projecten.

U kunt subsidie online aanvragen met DigiD van een van de bestuursleden. U kunt ook schriftelijk subsidie aanvragen. U moet uw subsidie ook verantwoorden, dit kan ook digitaal. Dit kunt u tot 12 weken na het einde van uw project doen.

Of Schriftelijk aanvragen (PDF, 179.3 kB)

Subsidie verantwoorden met DigiD (Deze link gaat naar een externe website)

Regels en procedures voor het aanvragen

Informatie over de subsidievoorwaarden vindt u in de:

In de algemene subsidieverordening staan algemene regels. Welke informatie hebben wij van u nodig? Wanneer moet u subsidie aanvragen? Wanneer reageert de gemeente? En wanneer mag de gemeente een subsidie afwijzen?

In de subsidieregeling staat voor welke activiteit we precies subsidie geven. Wie mag de subsidie aanvragen? Hoe hoog is de subsidie? Welke voorwaarden zijn er?

In zijn algemeenheid geldt:

De activiteit of het project is in de gemeente.

Vragen?

Weet u niet zeker of uw project/activiteit past binnen de voorwaarden? Of heeft u andere vragen over gemeentelijke subsidies? Neemt u dan contact op met het Team Welzijn, Onderwijs en Sport via gemeente@wijchen.nl. Wij denken graag met u mee.