Lees pagina voor

Bedrijf aan huis

Welk soort werk u doet, bepaalt of het een bedrijf of een beroep aan huis is. U kunt dit vinden in artikel 1 van het bestemmingsplan in combinatie met de bestemming van het perceel. Voor een beroep aan huis is geen vergunning nodig. Een bedrijf aan huis heeft wel een vergunning nodig.

Bedrijf aan huis

Via de website van het omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website) kunt u een aanvraag voor een omgevingsvergunning doen. De voorwaarden waar aan u moet voldoen staan in het bestemmingsplan. 

Wat kost het?

Een omgevingsvergunning kost geld. De kosten kunt u vinden in de legesverordening (Deze link gaat naar een externe website).

Bestemmingsplannen bekijken

Bestemmingsplannen kunt u bekijken via Ruimtelijkeplannen.nl (Deze link gaat naar een externe website). Bestemmingsplannen van vóór 1 januari 2010 zijn in te zien op de gemeentelijke website (Deze link gaat naar een externe website). U ziet ze op de kaart van de gemeente. Aan de rechterkant van die pagina, onder het kopje 'Aan de slag' ., leggen wij uit hoe u de kaart kan bekijken en bestemmingen op kunt vragen.