Lees pagina voor

Bedrijf aan huis

Welk soort werk u doet, bepaalt of het een bedrijf of een beroep aan huis is. U kunt dit vinden in artikel 1 van het omgevingsplan in combinatie met de bestemming van het perceel. Voor een beroep aan huis is geen vergunning nodig. Een bedrijf aan huis heeft wel een vergunning nodig.

Wat moet u doen?

Via de website van het omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website) kunt u een aanvraag voor een omgevingsvergunning doen. De voorwaarden waar aan u moet voldoen staan in het bestemmingsplan.

Bij uw aanvraag voegt u:

Wat kost het?

Een omgevingsvergunning kost geld. De kosten kunt u vinden in de legesverordening (Deze link gaat naar een externe website).

Omgevingsplannen bekijken

Vanaf 1 januari 2024 heet het bestemmingsplan “Omgevingsplan”. U vindt de regels onder Regels op de kaart via het omgevingsloket (Deze link gaat naar een externe website).

Bestemmingsplannen van vóór 1 januari 2010 zijn in te zien op de gemeentelijke website (Deze link gaat naar een externe website). U ziet ze op de kaart van de gemeente. Aan de rechterkant van die pagina, onder het kopje 'Aan de slag', leggen wij uit hoe u de kaart kan bekijken en bestemmingen op kunt vragen.

Vragen?

De medewerkers van het team vergunningverlening zijn voor vragen en voor het maken van een afspraak bereikbaar via het telefoonnummer 088 432 70 00.

U kunt hen het beste bereiken:
• maandag t/m donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur
• maandag t/m donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur
• vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen.